Internatet i Visnes

Internatet ligger i Visnes, som er et gammelt gruveområde. Her ble det dreven gruvedrift fra1865 til 1972. Det var kobber de fant gravde frem her, og fram mot 1895 var Visnes et av de største kobberverkene i Nord-Europa. Den gangen levde det 3000 mennesker i Visnes, og de hadde både skole, sykehus og ordenspoliti her som var knyttet til gruvedriften. Kobberet som ble brukt i Frihetsstatuen i New York, kom fra Visnes. I dag er det et eget gruvemuseum her som forteller om denne perioden, og en del av leirskoleaktiviteten går for seg her.

Internatet er fordelt på to bygninger. Hovedbygget er et nytt bygg i tre etasjer. Nær vegg i vegg ligger “Gamle bygget”. I “Gamle bygget” har vi 3 stykk 6-mannsrom og 2 rom med en seng (for lærer). Her er også toalett. Hovedbygget har 7 stykk 4-mannsrom og et rom i loftsetasjen med en seng for lærer. Vi har til sammen 14 rom med totalt 47 senger. Noen av rommene er større enn de andre, og her kan vi sette inn ekstra seng om nødvendig. Det er ikke innvendig trapp mellom kjeller og hovedetasjen. Det må avtalast på forhånd hvem som skal bo sammen på de forskjellige rommene. Elevene ligger i sovepose. (Husk å legg på laken først). Det er toalett i begge etasjene, mens dusj fins det bare i kjelleren. På loftet i Hovedbygget er det TV-stue med sittegrupper. I første etasje er det kantine og kjøkken som vi bruker når vi spiser. Vi har også et aktivitetsrom med sittegruppe, billiard og stereoanlegg.

Det er lite biltrafikk i leirskoleområdet, og vi kan by på både badeplass, fotball-løkke, volleyballbane, basketballbane, lekeplass og flotte turløyper i nærområdet.